Korjaussuunnittelu

Talotuen tyypillisiä suunnittelukohteita ovat kuntotutkimuksissa todettujen vaurioituneiden rakenteiden korjaussuunnittelu, riskirakenteiden muutossuunnitelmat sekä pihan kuivatussuunnitelmat. Erityisosaamistamme ovat myös märkätilojen rakenteiden ja muiden huoneistoremonttien muutostöiden suunnittelu. 

Tarjoamme kokonaispalveluna korjausrakentamisen tutkimus- ja suunnittelupalvelua. Haemme tarvittaessa ja hankkeen niin vaatiessa myös rakennus- tai toimenpideluvat asiakkaan puolesta.

Asiantuntevaa ja kokonaisvaltaista korjaussuunnittelua


Ammattimainen korjaussuunnittelu on aina kokonaisuuden hallintaa. Vaurioituneen rakenteen korjaustapaan vaikuttavia tekijöitä ovat mm. rakenteeseen kohdistuvat kosteusrasitteet, ilmanvaihto, rakennuksen ikä, rakennetyypit, tulevaisuuden tarpeet sekä rakennuksen elinkaari. On myös muistettava, että vaurion aiheuttaja tulee poistaa suunnitelmallisesti, ennen korjausrakentamisen aloittamista. 

Määräykset edellyttävät usein myös rakennusluvan hakemista. Tällaisia hankkeita voivat olla sellainen korjaus- ja muutostyö, joka vaikuttaa rakennuksen ulkovaipan tai teknisenjärjestelmän energiatehokkuuteen. Perustusten ja kantavien rakenteiden muutostyöt tai perusparannusluonteiset työt vaativat yleisesti myös rakennusluvan. Luvanvaraisia töitä ovat myös korjaustyöt, joilla voi olla vaikutusta asumisterveyteen, esimerkiksi kosteusvauriokorjaukset ovat näin ollen luvanvaraisia.

Korjaussuunnittelun pohjana ovat riittävät kuntotutkimukset, kohteeseen perehtyminen ja tulevaisuuden huomioiminen kaikilta osin.

Rakennuksen ylläpito, korjaustoimien suunnittelu sekä korjaaminen ja perusparantaminen vaativat rakennuksen kokonaisvaltaiseen toimintaan paneutumista ja laaja-alaista asiantuntemusta. Rakenteiden toimintaan ja niiden olosuhteisiin vaikuttaa useat eri asiat, joten mitään korjaus-tai perusparannustoimenpidettä ei pidä toteuttaa yksittäisinä tai irrallisina, vaan kokonaisuus pitää hallita ja suunnitella aina hyvin.

Kokonaisuuden hallinta ei pelkästään turvaa asumisterveyttä ja -viihtyvyyttä, vaan säästää myös aikaa ja rahaa. 

 

TaloTuki Oy tarjoaa kokonaisvaltaista TUTKIMUS-SUUNNITTELU-KILPAILUTUS-VALVONTA palvelua

PYYDÄ LISÄTIETOJA TAI TARJOUSTA SIVUN ALAOSASTA LÖYTYVÄLLÄ LOMAKKEELLA

Tähän Liittyvää

Ota yhteyttä

Oheisen lomakkeen kautta voit ottaa meihin yhteyttä. Pyrimme palamaan mahdollisimman pikaisesti asiaan.

-->