Uutiset


to 27.06.2019 klo 08.00

UKI Arkkitehdit Oy:n kokemuksia TaloTuen palvelusta.

UKI Arkkitehdit Oy:n kokemuksia TaloTuen palvelusta

Asiantuntevaa toimintaa

Tutkimuksen kohteena oli upea 1800 -luvun hirsirakenteinen Kruununmakasiini Oulun keskustan tuntumassa, jossa toimii UKI Arkkitehdit Oy:n toimisto. Asiakas havaitsi henkilöstötiloissa pesuhuoneen puolella kosteusvaurion. Ennen kuin tilaa alettiin korjaamaan, oli tärkeää paikallistaa vahingon aiheuttaja ja sen laajuus. Tarvittiin nopeasti toimija, joka pääsisi paikalle kartoittamaan vaurion.

Kun suihkua alettiin käyttää viikoittain, huomasimme että vesi tuli seinästä läpi vessan puolelle. Onneksi se havaittiin heti. Otimme yhteyttä TaloTukeen, jotta kuivaus ja korjaustoimenpiteet saataisiin heti käyntiin ennen kuin vaurio pääsisi laajenemaan, toteaa arkkitehti Pentti Komulainen.

Kartoituksessa havaittiin, että syy vuodolle oli suihkun kohdalla, josta vesi oli päässyt imeytymään pesuhuoneen ja wc:n väliseen seinään. Vahinkoalue osastoitiin rakenteiden kuivausta ja korjaustöitä varten. Urakoitsija purki vaurioalueen, jonka jälkeen TaloTuelta käytiin tarkistamassa purkutyö sekä asentamassa rakennekuivaus. Ennen pintojen uusimista tehtiin vielä rakennekosteusmittaus jolla varmistettiin, että pinnat ovat kuivat. Ilman tätä varmistusta on riskinä, että rakenne jää kosteaksi jolloin esimerkiksi vedeneriste voi irrota alustastaan.

Olemme tyytyväisiä, että saimme TaloTuelta nopeasti kartoittajan paikalle ja työt saatiin etenemään sujuvasti. Nopeus on alussa tärkeää, ettei tuhlata aikaa ja saadaan työt seuraavaa työvaihetta varten valmiiksi. Saimme palvelua, mitä tarvitsimme ja tilasimme, kiittää Komulainen.

Kokonaisvaltaista palvelua - remontin valvonta

UKI Arkkitehdit päättivät samalla laajentaa remonttia ja suunnittelivat koko pesutiloille uuden ilmeen. TaloTuelta tilattiin remonttiin valvoja, joka huolehti kiinteistön omistajan edusta: siitä, että remontti tehtiin sopimusten ja määräysten mukaisesti. Valvoja kävi työmaalla katsomassa, että projekti eteni suunnitelman ja aikataulun mukaan. Kaikki työvaiheet myös dokumentoitiin reaaliaikaiseen sähköiseen portaaliin, johon oli käyttöoikeudet sekä asiakkaalla että urakoitsijalla. Valvojaa käytettiin, koska kyseessä oli märkätila ja tällöin mm. kosteustekninen toimivuus on erityisen tärkeää.

Pesuhuoneremontissa valvontaa tehtiin kolmessa vaiheessa: pohjatöiden osalta valvottiin mm. kaivonvaihto ja lattian riittävät kallistukset. Vedeneristystarkastuksessa mitattiin vedeneristeen kalvovahvuudet sekä riittävä tiiviys painekokein. Lopputarkastuksessa varmistettiin mm. lattian kallistukset sekä tarkistettiin vesikalusteiden asennukset, kynnykset ja yleisiä laatuseikkoja. Lopputarkastuksessa TaloTuki totesi työn toteutuksen onnistuneeksi ja tilojen olevan valmiina käyttöön.

UKI Arkkitehdit kiittää TaloTuen ammattilaisia asiantuntijuudesta ja palvelusta. Kun ammattilaiset tekevät työt niin ei tarvitse huolehtia mitä vahinkoja saattaa jäädä huomaamatta.

Palvelun tarjoajan monipuolisuus on tärkeää ja se että osataan opastaa ja auttaa asiakasta. TaloTuelta saimme käytännönläheistä ja kokonaisvaltaista palvelua sekä lisäpalveluna toimintaohjeita. Ehdottomasti suosittelemme TaloTuen palveluita muille, Komulainen toteaa.

UKI Arkkitehdit Oy:n pesutilojen rakennekosteusmittaus sekä remontin valvonta

UKI Arkkitehdit Oy

Oulussa toimiva UKI Arkkitehdit Oy on 40 henkeä työllistävä pohjoissuomalainen perheyritys. Yritys on perustettu vuonna 1958, ja yritys on tunnettu asuinrakennusten, sairaaloiden, kaupan- ja toimitilojen sekä teollisuustilojen suunnittelijana. Kruununmakasiini sijaitsee Oulun Myllyntullin kaupunginosassa, aivan keskustan tuntumassa. Rakennus kuuluu kulttuurihistoriallisesti arvokkaisiin suojelurakennuksiin. UKI Arkkitehdit muutti tiloihin vuonna 2008.  Alkuperäistä 1800-luvulta rakennuksessa on hirsiset ja luonnonkiviset ulkoseinät sekä puiset runko-ja kattorakenteet ja pilarit. Rakennuksessa on haluttu säilyttää mahdollisimman paljon alkuperäistä tunnelmaa.

Lue lisää UKI Arkkitehdit Oy:n palveluista.

-->